Home / Eindelijk rust! Akoestische panelen in de woonkamer

Eindelijk rust! Akoestische panelen in de woonkamer

Heb jij last van galm in de woonkamer?

Heb jij een grote woonkamer en/of een mooie minimalistische inrichting? Dan zal galm je niet onbekend voorkomen. Er is niets vervelender als galm in de woonkamer. Galm kan de algehele sfeer verstoren en gesprekken bemoeilijken. Zeker als er meerdere mensen in de woonkamer zitten. Het gevolg is: irritatie, hoofdpijn en vermoeidheid. Gelukkig zijn er effectieve en elegante oplossingen om dit op te lossen, zoals bijvoorbeeld akoestische panelen.

Akoestische panelen

Wat kun je doen tegen galm in de woonkamer?

Galm ontstaat wanneer geluidsgolven in een ruimte weerkaatsen en zich opstapelen, wat kan leiden tot een ongewenst echo-effect. Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om deze galm te verminderen:

Gordijnen, vloerkleden & sierkussens: Je woonkamer stofferen met verschillende stoffen zoals gordijnen, vloerkleden en sierkussens, voorkomt dat geluid weerkaatst en zal zo bijdragen aan een betere akoestiek.

Meubilair: Plaats zware, zachte meubelstukken, bijvoorbeeld een grote stoffen bank.

Planten en leuke accessoires: Door planten en decoratieve accessoires toe te voegen in je woonkamer, zullen ook deze zorgen voor een betere akoestiek.

Akoestische panelen in de woonkamer: Akoestische panelen in de woonkamer zijn misschien nog wel de snelste oplossing! Je kunt witte, muur vullende akoestische panelen kopen of met houten latten, maar tegenwoordig bestaan er ook akoestische panelen die lijken op schilderijen. Door akoestische panelen met een decoratieve print op te hangen in je woonkamer, heb je meteen een leuke wanddecoratie die helemaal past bij jouw eigen stijl.

Akoestische panelen woonkamer

Akoestische panelen woonkamer; praktisch, stijlvol & duurzaam

De akoestische panelen voorzien van wanddecoratie zijn zeer geschikt voor in de woonkamer, slaapkamer of kantoor ruimte. Op het eerste gezicht lijkt het net een schilderij, maar achter het kunstwerk zit akoestisch materiaal verwerkt. Een akoestisch schilderij is een print op mooie kwalitatieve stof. Deze print wordt verlijmd op akoestisch materiaal. Bij fotoprintXL is het akoestisch materiaal gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Dit is zeer effectief voor het verbeteren van je akoestiek en direct ook duurzaam.

Het akoestische schilderij zit verwerkt in een luxe geanodiseerd aluminium frame. Hierbij is er keuze uit een zwart of wit frame. Met één of meerdere akoestische schilderijen heb jij een praktische en stijlvolle oplossing om galm te verminderen.

Welke akoestische  panelen zijn geschikt voor de woonkamer?

Akoestische panelen kun je in verschillende maten bestellen. Ze zijn te voorzien van elke willekeurige afbeelding die je maar wilt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een akoestisch schilderij van een oude meester, zoals het akoestisch schilderij Kinderen der zee. Houd jij meer van abstract? Kijk dan bij akoestische panelen en filter hier op de collectie Fineart.

Het is zelfs mogelijk om een akoestisch paneel te voorzien van je eigen foto. Naast de grote collectie afbeeldingen, kun je akoestische panelen in elk willekeurig formaat bestellen. Je kunt kiezen voor één groot akoestisch paneel of  meerdere kleine panelen. Heb jij een plek in je woonkamer waar je een speciaal formaat nodig hebt? Je kunt een akoestisch paneel zelfs verkrijgen in maatwerk tot op de centimeter nauwkeurig.

Akoestische panelen woonkamer - kinderen der zee

Wat kosten akoestische panelen voor in de woonkamer?

De kosten van akoestische panelen zijn afhankelijk van de grootte en de dikte. Er is namelijk een basis en een premium variant. Het premium akoestisch paneel is 2x zo dik als het basis paneel en daardoor ook effectiever als het gaat om akoestiek verbetering.
Wil jij meer weten over akoestische panelen, de werking van geluidsgolven en hoe akoestische panelen kunnen bijdragen aan een betere akoestiek? Lees dan ons artikel “Alles over akoestische panelen

Akoestische panelen woonkamer

Waar wij voor staan

Premium materialen

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom gebruiken wij uitsluitend premium materialen. Hierdoor ben jij verzekerd van een mooi product waar je lang plezier van zult hebben.

Maatwerk op de cm nauwkeurig

Wij doen graag meer dan de standaard. Daarom kun je bij ons terecht voor maatwerk tot op de cm nauwkeurig. We geven ook graag advies op maat. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Duurzaam

Wij doen er alles aan om zo duurzaam mogelijk te ondernemen en te produceren. Als het duurzaam kan, dan doen we dit ook. Meer weten? Bekijk onze pagina Duurzaam ondernemen.

Wie zijn wij?

FotoprintXL.nl is in 2006 opgericht. In die tijd waren wij de eerste die het printen op plaatmateriaal zoals plexiglas, hout, dibond en forex voor eenieder bereikbaar maakten. Nu doen we dat nog steeds, maar met een uitgebreider assortiment en jarenlange ervaring op het gebied van printen.

Sfeerfoto-Plaatmateriaal-Kids-1

Neem contact op

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Etienne de Pinedaweg 34
3711 CH, Austerlitz
Nederland
0343 78 58 00
info@fotoprintxl.nl

Nu 15% korting op alles + 10% Extra vanaf €50,-! Gebruik kortingscode: 10extra