Home / Duurzaam

Duurzaam ondernemen

Wij vinden duurzaam ondernemen geen keuze, maar een must. Daarom doen we er alles aan om zo duurzaam mogelijk te ondernemen en te produceren. Duurzaamheid is bij ons dus de basis. Als het duurzaam kan, dan doen we dit ook.

fotomozaiek

On demand produceren, is duurzaam produceren

Wij produceren alleen wat er bij ons wordt besteld. Zo voorkomen wij retourstromen en grote ongebruikte voorraden. Doordat er alleen geproduceerd wordt waar de klant om heeft gevraagd, hoeven we geen producten weg te gooien. Bovendien wordt alles vanuit één locatie geproduceerd en verstuurd. Hierdoor komt een bestelling in minder transportbewegingen en minder dozen bij de jou thuis.

Duurzame energie

Het gehele dak is voorzien van zonnepanelen. Wanneer de zon schijnt, draaien al onze machines op zonne-energie. In de uren dat we extra energie nodig hebben, dan is dit 100% groene energie.

Duurzame  innovatie

Er wordt blijvend gewerkt aan het innoveren met betere materialen en services. Daarbij vormen het voorkomen van onnodige vervuiling, slimmer verpakken en efficiënt transporteren altijd de basis. Zo zorgen we dat de wereld voor onze kinderen stap voor stap een beetje beter wordt. Door te dromen, te durven en vooral gewoon te doen.

Duurzame premium materialen

Wij gebruiken voor onze producten uitsluitend premium materialen. Dit betekent dat jouw product lang mee gaat en je er dus ook lang plezier van zult hebben. Dit maakt jouw product ook direct heel duurzaam.

Verder gebruiken we voor onze producten zoveel mogelijk duurzame en milieuvriendelijke materialen. Er komen ook steeds meer duurzame materialen bij. Onderstaand een greep uit onze duurzame materialen.

Een greep uit onze duurzame materialen

  • Canvas: Het canvas dat wordt gebruikt voor een foto op canvas en ons akoestisch canvas is van 100% katoen.
  • Sierkussens: Onze sierkussens worden gedrukt op Mezo. Dit materiaal is 100% BCI katoen. BCI staat voor Better Cotton Initiative (BCI) eisen. Dit is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven en richt zich op het verduurzamen van de katoenteelt. BCI katoen wordt over de hele wereld verbouwd en op verschillende plekken samengebracht. Het vermengen van de katoen zorgt voor een gegarandeerde kwaliteit.
    Het uitwassen van de stof na het printen is niet nodig. Hierdoor is het volledig waterbesparend
  • Buitenkussens Voor onze buitenkussens gebruiken we recyclebaar polyester. Dit betekent dat jouw buitenkussen PVC-vrij is.
  • Akoestisch materiaal: Het akoestisch materiaal wat wordt gebruikt in ons akoestisch canvas en onze akoestische panelen bestaat voor 90% uit katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken.
  • Voor het printen op stoffen zoals canvas, akoestische panelen, akoestisch canvas en al onze kussens, gebruiken wij milieuvriendelijke inkten op waterbasis.
  • Multiplex panelen: Het hout dat gebruikt wordt voor onze Multiplex panelen is afkomstig uit een duurzaam beheerd bos (PEFC)

Duurzaam vervoeren

Elke dag worden er pakketjes verstuurd. Het is daarom belangrijk om dit zo duurzaam mogelijk te doen. 

Op maat verpakken: Door alle orders op maat te verpakken, zorgen we voor minder afval.

Prints gemaakt in Nederland: Al onze prints worden gemaakt in Nederland. Dit voorkomt onnodige transporten. 

 

Neem contact op

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Etienne de Pinedaweg 34
3711 CH, Austerlitz
Nederland
0343 78 58 00
info@fotoprintxl.nl

Direct €5 korting
Op je volgende bestelling

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Nu 20% korting op gehele collectie! Korting is al verwerkt in de website.