Home / Decoratie met vogel illustraties van Elizabeth Gould

Decoratie met vogel illustraties van Elizabeth Gould

Decoratie met vogel illustraties van Elizabeth Gould

Prachtige vogel illustraties voor aan de muur

Elke maand komen er bij fotoprintXL in het assortiment wanddecoratie nieuwe foto’s en kunstwerken bij. Deze keer hebben we ervoor gekozen voor een aantal prachtige illustraties van Elizabeth Gould op te nemen in de collectie. Eigenlijk werden we zelf erg gegrepen door deze waanzinnig mooie illustraties van vogels van over de gehele wereld. Zij heeft een enorme collectie kunstwerken gemaakt en het was dan ook moeilijk om een keuze te maken. Het kan dus maar zo dat er in de toekomst nog meer van haar werk bij ons in de collectie komt.

Benieuwd wie Elizabeth Gould was? Je leest het in dit blog artikel.

Mocht jij nu al een werk van haar missen dat je graag bij jou aan de muur zou willen. Neem dan contact met ons op zodat wij ervoor kunnen zorgen dat jij alsnog kunt genieten van jouw favoriete illustratie van Elizabeth Gould.

muurcirkel met vogel illustratie elizabeth gould

Wie was Elizabeth Gould

Elizabeth Gould was een getalenteerde kunstenaar en illustrator uit de 19e eeuw, die bekendheid verwierf door haar prachtige illustraties van vogels. Ze werkte nauw samen met haar echtgenoot, de ornitholoog John Gould, en samen creëerden ze een indrukwekkende verzameling afbeeldingen van exotische vogels uit verschillende delen van de wereld.

Elizabeth Gould werd geboren in Norwich, Engeland, in 1804. Ze groeide op in een gezin van kunstenaars en ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor kunst en natuur. In 1829 trouwde ze met John Gould, die op dat moment werkte als taxidermist bij het British Museum. Het echtpaar deelde een passie voor ornithologie (vogelkunde) en begon al snel samen te werken aan het illustreren van vogelsoorten.

Het werk van Elizabeth Gould was van uitzonderlijke kwaliteit en haar afbeeldingen waren bijzonder gedetailleerd en nauwkeurig. Haar technische vaardigheden en artistieke visie stelden haar in staat om de subtiele nuances van de vogels die ze tekende vast te leggen, waardoor haar werk niet alleen informatief, maar ook esthetisch prachtig was.

Elizabeth Gould en haar man werkten samen aan een groot aantal publicaties, waaronder “A Monograph of the Trogonidae” en “The Birds of Europe”. Hun werk werd goed ontvangen en kreeg lof van zowel wetenschappers als kunstliefhebbers. Hun illustraties hielpen ook bij het bevorderen van het begrip van de diversiteit van vogels en de noodzaak van hun bescherming.

Helaas stierf Elizabeth Gould op jonge leeftijd, op 37-jarige leeftijd, aan complicaties tijdens de bevalling van haar achtste kind. Haar man zette hun werk voort en publiceerde nog vele boeken met hun illustraties.

buitencanvas met vogel illustratie elizabeth gould

Kun jij deze prachtige wanddecoratie weerstaan?

Vandaag de dag worden de illustraties van Elizabeth Gould beschouwd als enkele van de meest indrukwekkende werken in de ornithologie en de kunst. Haar artistieke nalatenschap is van onschatbare waarde en blijft een belangrijke bron van inspiratie voor wetenschappers en kunstenaars wereldwijd.

De uitzonderlijke kwaliteit en de veelzijdigheid van haar vogel illustraties, maakt haar werk enorm populair. De illustraties zijn niet alleen prachtig gemaakt, maar het zijn ook hele leuke afbeeldingen van vogels. En wie houdt er nu niet vogels?

Muurdecoratie met vogels is een prachtige aanvulling zijn voor elk interieur, zowel binnen als buiten. Ze zijn echt super leuk om je woonkamer, tuin of balkon mee te verfraaien. Of je nu een liefhebber bent van een natuurlijke uitstraling of gewoon een uniek decoratief element wilt toevoegen. Deze vogel illustraties zorgen voor een gezellige en levendige sfeer.

muurcirkel vogel illustratie Elizabeth Gould

Boost jouw interieur met deze leuke vogel illustraties

Zoals we net al zeiden, je kunt deze super leuke muurdecoratie zowel in je woonkamer, slaapkamer als in je tuin of balkon ophangen.

Onze wanddecoratie met de illustraties van Elizabeth Gould is een echte aanrader vanwege de unieke combinatie van schoonheid en duurzaamheid. Bovendien hebben de werken van Gould een tijdloze schoonheid die een prachtige aanvulling vormt op elk interieur. Wil je een kunstzinnige aanvulling voor je interieur en je huis opfleuren met prachtige muurdecoratie, dan zijn de werken van Elizabeth Gould de perfecte oplossing.

Rond schilderij (wandcirkel)

Houd jij van een wat speelsere omgeving en hoeft het voor jou niet recht toe recht aan te zijn?

De leuke vogel tekeningen van Elizabeth zijn echt geweldig als rond schilderij. Je kunt zelfs meerdere ronde schilderijen met illustraties van verschillende vogels combineren. Hierbij is het ook heel leuk om verschillende formaten te kiezen. Een wandcirkel is te verkrijgen in verschillende materialen. Wil je een muurcirkel voor buiten, kies dan voor Dibond. Met zijn luxueuze uitstraling is ons premium Dibond materiaal ook zeer geschikt voor binnen.

Vogels op tuindoek

Een tuinposter met de vogels van Gould is een ware aanvulling voor in je tuin. De decoratieve illustraties zouden geweldig staan op je schutting in de tuin of op je balkon. Met name op een houten achtergrond is een tuindoek zeer makkelijk te bevestigen. En het leuke van een tuindoek is…, het is zeer betaalbaar.

Elizabeth Gould op een wandpaneel

Net als bij onze muurcirkels, zijn de illustraties ook verkrijgbaar op de verschillende materialen als wandpaneel. Een wandpaneel is rechthoekig. Dus voor wie toch van de vertrouwde strakke uitstraling houdt.

Sierkussens met de vogels van Gould

Als laatste, maar zeker een aanrader, is het combineren van jouw wanddecoratie met één of meer van onze sierkussens. Zo kun je nog meer vogels toevoegen in huis en tuin en zit jij er straks heerlijk bij. We hebben sierkussens voor op de bank of stoel voor gebruik binnen en tevens speciale sierkussens voor buiten. Zo loopt de gezellige sfeer binnen en buiten mooi in elkaar over.

tuindoek met vogel illustratie Elizabeth Gould

Waar wij voor staan

Premium materialen

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom gebruiken wij uitsluitend premium materialen. Hierdoor ben jij verzekerd van een mooi product waar je lang plezier van zult hebben.

Maatwerk op de cm nauwkeurig

Wij doen graag meer dan de standaard. Daarom kun je bij ons terecht voor maatwerk tot op de cm nauwkeurig. We geven ook graag advies op maat. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Duurzaam

Wij doen er alles aan om zo duurzaam mogelijk te ondernemen en te produceren. Als het duurzaam kan, dan doen we dit ook. Meer weten? Bekijk onze pagina Duurzaam ondernemen.

Wie zijn wij?

FotoprintXL.nl is in 2006 opgericht. In die tijd waren wij de eerste die het printen op plaatmateriaal zoals plexiglas, hout, dibond en forex voor eenieder bereikbaar maakten. Nu doen we dat nog steeds, maar met een uitgebreider assortiment en jarenlange ervaring op het gebied van printen.

Sfeerfoto-Plaatmateriaal-Kids-1

Neem contact op

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Etienne de Pinedaweg 34
3711 CH, Austerlitz
Nederland
0343 78 58 00
info@fotoprintxl.nl

Nu 15% korting op alles + 10% Extra vanaf €50,-! Gebruik kortingscode: 10extra