Home / De trends voor wanddecoratie in 2023

De trends voor wanddecoratie in 2023

De trends voor wanddecoratie in 2023

Wat zijn de trends voor wanddecoratie in 2023

Er valt veel te kiezen als het om wanddecoratie gaat. Maar wat zijn nu eigenlijk de trends voor wanddecoratie in 2023? Onderstaand zetten wij de trends voor wanddecoratie in 2023 voor je op een rij.

De kleuren voor wanddecoratie

De trend in wonen is momenteel het buiten naar binnen halen. Met warme kleuren zorgen we ervoor dat onze ruimtes warmte en gezelligheid uitstralen. Een andere trend is het creëren van rust. Zeker nu we zo vaak thuis zijn doordat ons huis in veel gevallen ook onze werkplek is, zien we steeds vaker dat er gekozen wordt voor rustgevende tinten.

Natuurlijke tinten

Natuurlijke en aardse kleuren zijn hierbij erg populair, zoals beige, warme rood en bruin tinten, groen en zacht grijs.

Rustige aardse tinten

In 2023 ligt de nadruk op het creëren van rustige, kalmerende omgevingen. Hierdoor zien we als trend rustgevende kleuren zoals zachte blauwtinten, groentinten en neutrale tinten.

Felle kleuren

Naast al deze rustige tinten is er ook veel kleurrijke wanddecoratie te zien. Lekkere felle kleuren waar je echt blij van wordt.

wanddecoratie met bijpassende sierkussens

Populair als wanddecoratie

Naast de kleur van wanddecoratie hebben we ook te maken met trends in de afbeeldingen. Allereerst kies je natuurlijk zelf wat je mooi vindt. Toch zetten we een aantal leuke tips op een rijtje.

Natuur

Zo zien we in 2023 veel mooie muurdecoratie met elementen uit de natuur. Close-ups van natuurlijk materialen zoals veren, de binnenkant van een schelp, marmer structuren, prachtige bladeren en bloemen.

Minimalisme

Minimalistische wanddecoratie is ook populair. Denk hierbij aan eenvoudige lijnen en geometrische en organische vormen. Deze stijl kan een rustige en ontspannen sfeer creëren. Voorbeelden hiervan vind je in onze collectie fine art

Vintage stijlen

Wanddecoratie in vintage stijlen zie je veel terugkomen. Bijvoorbeeld reproducties van klassieke schilderijen van oude meesters, oude posters of art deco.

Fotografie

Het gebruik van foto’s als wanddecoratie is ook een trend. Denk hierbij aan grote prints van landschappen, steden, portretten, abstracte beelden. Fotografie kan een persoonlijke touch geven aan een kamer.

De persoonlijke touch

Er is geen trend die op kan tegen de persoonlijke touch. Laat hiervoor jouw eigen foto’s printen als wanddecoratie of sierkussen. Mooie herinneringen aan vakanties of de leukste foto’s van jouw dierbaren en gezin.

Mix en match

Een trend die al een tijdje gaande is, is het mixen en matchen van verschillende soorten wanddecoratie. Combineer bijvoorbeeld één grote print met verschillende kleine prints. Deze stijl geeft een speelse en eclectische uitstraling aan een kamer. Ook muurcirkels lenen zich goed voor de mix en match keuze.

persoonlijke wanddecoratie

Tips

Wanddecoratie met bijpassende sierkussens

We hebben ook nog een leuke tip voor je. Je kunt namelijk je wanddecoratie super leuk combineren met bijpassende sierkussens. Je kunt daarbij kiezen voor een sierkussen met dezelfde afbeelding als je wanddecoratie, maar bijvoorbeeld ook een afbeelding in dezelfde stijl. Zo hebben we een mooie collectie met line-art afbeeldingen die zowel aan de wand als op een kussen erg goed tot hun recht komen.

Speelse ronde wanddecoratie

Een andere trend voor wanddecoratie in 2023, zijn muurcirkels. Het hoeft niet allemaal meer recht te zijn. Een muurcirkel is wanddecoratie in de vorm van een cirkel, een rond schilderij. Dit geeft een heel leuk speels effect binnen je interieur. Een muurcirkel komt in elke ruimte goed tot zijn recht. Zowel in de woonkamer als in de slaapkamer en kinderkamer zie je de muurcirkels steeds vaker terug. De ronde schilderijen zijn zeer populair in combinatie met de mix en match trend. Bekijk hier ons aanbod muurcirkels.

wanddecoratie met bijpassende sierkussens

Waar wij voor staan

Premium materialen

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom gebruiken wij uitsluitend premium materialen. Hierdoor ben jij verzekerd van een mooi product waar je lang plezier van zult hebben.

Maatwerk op de cm nauwkeurig

Wij doen graag meer dan de standaard. Daarom kun je bij ons terecht voor maatwerk tot op de cm nauwkeurig. We geven ook graag advies op maat. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Duurzaam

Wij doen er alles aan om zo duurzaam mogelijk te ondernemen en te produceren. Als het duurzaam kan, dan doen we dit ook. Meer weten? Bekijk onze pagina Duurzaam ondernemen.

Wie zijn wij?

FotoprintXL.nl is in 2006 opgericht. In die tijd waren wij de eerste die het printen op plaatmateriaal zoals plexiglas, hout, dibond en forex voor eenieder bereikbaar maakten. Nu doen we dat nog steeds, maar met een uitgebreider assortiment en jarenlange ervaring op het gebied van printen.

Sfeerfoto-Plaatmateriaal-Kids-1

Neem contact op

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Etienne de Pinedaweg 34
3711 CH, Austerlitz
Nederland
0343 78 58 00
info@fotoprintxl.nl

Nu 15% korting op alles + 10% Extra vanaf €50,-! Gebruik kortingscode: 10extra