Home / Akoestische wanddecoratie

Akoestische wanddecoratie

Akoestiek verbeteren met akoestische wanddecoratie

Heb jij een slechte akoestiek? Akoestische wandbekleding is de ideale oplossing om de akoestiek in een ruimte te verbeteren en de ruimte direct te voorzien van mooie wanddecoratie. Akoestische muurdecoratie is namelijk een combinatie van een fotoprint op akoestisch doek met daarachter akoestisch materiaal verwerkt. Wanneer je dus op zoek bent naar wanddecoratie voor een ruimte met een slechte akoestiek, dan is akoestische wanddecoratie de ultieme oplossing. Akoestische kunst aan de muur zorgt voor een rustige en stillere leefomgeving.

Akoestisch schilderij

Akoestische wanddecoratie wordt vaak gezien als een akoestisch schilderij. Dit komt omdat de akoestische muurdecoratie erg lijkt op een schilderij. Wanneer je de ruimte binnenkomt, zie je een prachtig schilderij hangen, maar in werkelijkheid is het een akoestisch schilderij. Het akoestisch materiaal zit netjes weggewerkt in een luxe frame, waardoor je niet ziet dat het een akoestisch schilderij is. 

Geluiddempende schilderijen worden gebruikt om een ruimte te voorzien van mooie kunstwerken én om direct de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Wij bieden een grote collectie akoestische wanddecoratie met unieke ontwerpen, prachtige schilderijen, moderne kunst, abstracte kunst en adembenemende foto’s. Akoestische schilderijen zijn een perfecte manier om de akoestiek en de sfeer in een ruimte te verbeteren.

Top 5 Akoestische wanddecoratie

Het kiezen van akoestische wanddecoratie is nog niet zo gemakkelijk. Zeker wanneer je op zoek bent naar akoestische kunst voor in een zakelijke omgeving waar veel verschillende mensen komen. Veel verschillende mensen, betekent veel verschillende smaken. Toch wil je graag dat iedereen de nieuwe kunstwerken kan waarderen. Ben jij op zoek naar een geluiddempend schilderij? We laten hier onze top 5 akoestische schilderijen zien. Wie weet brengt het jou op een idee. Wil je de gehele collectie akoestische schilderijen bekijken, kijk dan de collectie van onze decoratieve akoestische panelen.

Hoe werkt akoestische muurdecoratie?

Grote ruimtes, ruimtes met een hoog plafond en ruimtes waar weinig grote stoffen meubels staan of andere inrichting van stof zoals gordijnen, kunnen een slechte akoestiek hebben. Dit kan opgelost worden met akoestische schilderijen. Maar wat is dat nu precies en hoe werkt dat?

Wanneer we het hebben over akoestische muurdecoratie, dan zijn dit schilderijen waarin akoestisch materiaal zit verwerkt. Het akoestische materiaal zorgt ervoor dat geluidsgolven worden geabsorbeerd, waardoor de hoeveelheid echo’s en galm in de ruimte aanzienlijk wordt verminderd.

Wil je meer weten over akoestische wanddecoratie? Wat het is en hoe het werkt? Lees dan het artikel: “Alles over akoestische panelen

Hoe ziet een Akoestisch paneel eruit?

Akoestische panelen bestaan uit een print op doek, waar het akoestische materiaal op wordt verlijmd. Dit wordt samen geplaatst in een luxe aluminium frame in de kleur zwart of wit. Je kunt hierbij kiezen uit een basic en premium akoestisch paneel. Het premium paneel is een stuk dikker en heeft 2x zoveel akoestisch materiaal, waardoor ook de akoestische werking een stuk hoger ligt. Deze akoestische schilderijen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kunnen ook als maatwerk worden geleverd tot een maximum van 230 x 160 centimeter. Het stijlvolle frame zorgt voor een chic stukje akoestische kunst.

Akoestische wanddecoratie Winterlandschap met schaatsers
Akoestische wanddecoratie Abstracte kunst

Ruimtes waar akoestische wanddecoratie nuttig is

De decoratieve akoestische panelen zijn heel geschikt voor verschillende woonruimtes, zoals de woonkamer en slaapkamer, maar ook heel geschikt voor een zakelijke ruimte zoals kantoor, vergaderruimtes, restaurant, grote openbare ruimtes, de hal of de gang.

Akoestische wanddecoratie woonkamer

Wanneer je echo’s en galm ervaart in je woonkamer, dan kan dit een zeer onrustige sfeer oproepen. Het wordt vaak als heel vervelend ervaren, zeker als er meerdere mensen in je woonkamer zitten of wanneer je lekker tv wilt kijken of muziek luisteren. Een slechte akoestiek leidt zelfs tot irritatie, vermoeidheid en hoofdpijn. Dit is wel het laatste waar je op zit te wachten. Je woonkamer is tenslotte een ruimte waar je juist tot rust wilt komen. Een mooie oplossing om je akoestiek te verbeteren is het plaatsen van Akoestische wanddecoratie in je woonkamer. Een geluiddempend schilderij maakt het verschil, zowel in akoestiek als in sfeerbeleving.

Akoestische muurdecoratie kantoor

In zakelijke omgevingen hebben we vaak te maken met grote ruimtes waar veel mensen bij elkaar zitten. De kantoortuin is hier een voorbeeld van. Veel medewerkers in één grote ruimte met veelal alleen maar harde meubels en harde vloeren. Dit maakt zo’n kantoor ruimte heel onrustig en dit heeft veel impact op de werkvreugde van de medewerkers. Het plaatsen van akoestische muurdecoratie is daarom een goed idee. De akoestische kunst zal een positieve invloed hebben op de werksfeer.

Akoestische wandbekleding in zakelijke omgevingen

Akoestische kunst is een must have in zakelijke omgevingen. Zeker wanneer het om een grote ruimte gaat. Akoestische wandbekleding in een winkel of kantooromgeving draagt bij  aan een betere werksfeer en verkoopsucces. In restaurants, musea of theater, zullen de gasten meer genieten wanneer een ruimte is aangekleed met akoestische schilderijen. Ze zullen hierdoor graag terugkomen.

Overtuigd van akoestische kunst?

Ben je na het lezen van de informatie overtuigd dat akoestische schilderijen voor jou de uitkomst bieden om de akoestiek in je ruimte te verbeteren? Bekijk dan ons ruime aanbod akoestische schilderijen.

Waar akoestiek verbeteren:  akoestiek in huis zoals woonkamer en  slaapkamer, akoestiek in zakelijke omgevingen, zoals kantoor, kantoorhal, kantoortuin, vergaderruimte, winkel, restaurant en alle openbare gelegenheden.

Neem contact op

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Etienne de Pinedaweg 34
3711 CH, Austerlitz
Nederland
0343 78 58 00
info@fotoprintxl.nl

Direct €5 korting
Op je volgende bestelling

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Nu 15% korting op alles + 10% Extra vanaf €50,-! Gebruik kortingscode: 10extra